Pakenham Springs Children’s Centre, Pakenham

The masterplan for the Pakenham Springs Children’s Centre involved addressing many issues with the current outdoor play area and reimagining new possibilities for the space. With established trees and some existing garden area and paving the aim was to tweak aspects of the space that were working (such as the circuit path and sandplgy area) and provide additional play value in smaller areas such as swings, climbing and play set-up and digging patch.

The design was a collaboration between staff and ‘Best Chance’ who were the service providers and management and has been prepared for funding grant applications including the Victorian State Givernment’s ‘Inclusive Kindergartens Grant’.

Masterplan Completed: June 2020

118-packenham-springs-childrens-centre_landscape-masterplan_final_with-plants_030620